Pikkujoulut 20-luvun tyyliin


Teemaan järjestetyt pikkujoulut ovat toisen kirous ja toisen onni. Itse olen huomannut että teemajuhlat ovat monesti hauskempia & rennompia kuin tavalliset kekkerit, sillä yhteinen puheenaine on jo valmiina, ja teemapuvussa pääsee oman itsensä ulkopuolelle, esittämäänsä rooliin.

Hyppää teemaan innolla mukaan.Pienillä nikseillämme saat vaikka omasta mekostasi aivan salonkikelpoisen 20-luvun juhliin. Eikä teemaa kannata ottaa liian vakavasti; kun kokonaisuus henkii jazzin ja flapper-mekkojen vuosikymmentä ei pikkuisilla yksityiskohdilla ole juurikaan väliä!

20-luku oli jazzin, tanssin ja naisen vapautumisen aikaa, jolloin nainen kuoriutui korsetista, helmat nousivat ja kova tee virtasi salakapakoissa. 20-luvun look simppelisti

Asu:

Juhla-asun pohja luodaan mekolla, mutta 20-luku on asusteissaan niin runsas, että modernistakin mekosta saa helposti juhlakelpoisen. 20-luvun juhlamekot olivat yleensä hihattomia. 

 Mekko voi olla vaikkapa:

*Simppeli suoralinjainen mekko, pituus polveen tai hieman pidempi. 

*Flapper-mekko, jossa on hapsuja & rimpsuja

*Mekko jossa on runsaasti helmikirjailuja. Usein helmikirjailluissa mekoissa kirjailut olivat geometrisiä tai/sekä art deco-henkisiä.Asusteet:

Hansikkaat: Voivat olla mitä vain rannemittaisista yli kyynärpään pituisiin. Hanskat ovat napakat ja istuvat kättä myöten. 

Laukku: Pieni clutch-tyyppinen laukku. Laukku voi olla samettia tai helmikirjailtu. Myös käärmeennahka oli suosittu.

Kengät: Pienellä korolla varustettu korkokenkä, usein nilkkaremmi.


Korut:

Kaulakorut: Pitkiä helmiä, joita kaulassa saattoi olla yhdet tai useammat. Myös strasseja sekä tupsuja käytettiin runsaasti! Kerroksellisuus ja runsaus oli muodissa.

Korvakorut: Roikkuvat, usein kimaltavat kokonaan tai osin. Art Deco-näkyi korvakoruissa. Hopea, musta, markasiitti (pieni kimaltava harmaa kivi) olivat yleisimpiä.

Sormukset: Näyttävät coctailsormukset joita pidettiin hansikkaiden päällä.

Rannekorut: Leveitä malleja tai useita pieniä yhtäaikaa. Helmiä, strasseja, mustia helmiä, mustia kimallushelmiä ja strasseja. Lisäksi rannekoru/sormus yhdistelmiä.

Hiukset: Hiuspanta/otsapanta sulalla tai ilman. Strassikammat sekä pinnit.

Meikki:

Kulmat: kapeat, tummat ja pyöreät

Huulet: Tummanpunainen, viiniininpunainen suppusuu

Iho: Vaalea hipiä oli muodissa koko 20-luvun, mutta Coco Chanel toi muotiin myös päivettyneen ihon.

Silmät: Tumma smokeyeye-henkinen meikki, rajaukset. Silmät muoto meikattiin pyöreäksi.


Hiukset:

Hiukset saat kaksikymmentäluvulle tekemällä polkkamittaiseen hiukseen lainekampauksen tai pinnikiharat ohimoille. Pitempään hiukseen syntyy helposti feikkipolkka pannan tai valkin avulla!


Meiltä putiikilta löytyy runsas valikoima kaikkia 20-luvun juhliin sopivia koruja & asusteita ja autamme mielellämme miettimään juuri sinun asuusi sopivan kokonaisuuden!Ihania juhlia, muista tanssia!

Anni,

Koruliike Romeo & Julia


Lähteenä tekstissä oli Hannah Wing: Vintage Beauty Parlor